Hostname: page-component-77c89778f8-rkxrd Total loading time: 0 Render date: 2024-07-20T03:30:45.247Z Has data issue: false hasContentIssue false

Verminderde belangstelling der studenten voor het volkenrecht

Published online by Cambridge University Press:  21 May 2009

Get access

Extract

Eene halve eeuw geladen was de universitaire belangstelling voor het volkenrecht in ons land grooter dan thans het geval is. Speciale leerstoelen werden achtereenvolgens ingesteld; hoewel het geen verplicht examenvak gold, was de belangstelling der Studenten goed en versehenen tal van volkenrechtelijke proefschriften.

Type
Articles
Copyright
Copyright © T.M.C. Asser Press 1957

Access options

Get access to the full version of this content by using one of the access options below. (Log in options will check for institutional or personal access. Content may require purchase if you do not have access.)

References

1 Een overzicht van deze constante praktijk, dat opgenomen is in het Neder-lands Juristenblad van 8 Maart 1952 bl. 323 v., eindigt ab volgt. “Uit het bovenstaande, dat gemakkelijk door meer gevallen kan worden aangevuld, blijkt dat onze staatsrechtelijke praktijk sederi de Wedergeboorte geregeld heeft aangenomen, dat een tractaat kan derogeren aan de Grondwet.en dat deze laatste niet kan derogeren aan een tractaat. Ook is aanvaard, dat een besluit van een orgaan eener internationale organisatie kan derogeren aan de Grondwet. Grondwetsw ijziging voor een en ander is niet nodig.”